Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippeleversticks – borrelhapje

Kiprecepten

Kippeleversticks – borrelhapje

Lekkernij bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

500 g kippelevers, 500 g ontbijtspek of bacon in lange reepjes, 30 g boter en 1 el olie, ananasstukjes, bigarreaux (Franse kersjes in suikerstroop), mandarijnpartjes en cocktailprikkers.

Bereiding

Kook de kippelevers volgens het standaardrecept en laat ze afkoelen. Wikkel de kippelevers in het spek en zorg ervoor dat dit goed aansluit. Verwarm de boter met de olie in een koekenpan en bak hierin de levers rondom bruin. Keer ze regelmatig en neem de kippelevers dan uit de pan. Steek de kippelevers op een cocktailprikker samen met wat vruchtjes.

Tip

Vervang ontbijtspek of bacon door katenspek.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug