Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenbout met wortel en takje groen

Kiprecepten

Kippenbout met wortel en takje groen

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 grote kippenbouten (poten met rugstuk), 1 worteltje, takjes peterselie, 2 tl kipkruiden, 8 lange repen katenspek, 20 g boter of margarine, 1 el olie, 1 dl rode wijn of bouillon, 1¼ dl slagroom of crème fraîche en fijngeknipte peterselie.

Bereiding

Trek het kippenvel aan één zijde voorzichtig los. Verdeel de wortel in plakjes en takjes groen over het vlees en leg het vel terug. Bestrooi de kip met de kruiden en wikkel de bout in het spek. Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats een deksel schuin en braad het geheel gedurende ± 50 minuten, afhankelijk van de grootte. Voeg na 20 minuten de wijn toe. Neem de kip na de braadtijd uit de pan en houd ze warm (oven of aluminiumfolie). Roer de room in de pan, kook dit even in en voeg de peterselie toe.

Tip

Vervang kippenbouten door kleinere kippenpoten en reken dan ± 45 minuten stooftijd.

Serveertip

Heerlijk met gekookte worteltjes, aardappelen of couscous en een droge witte wijn uit Portugal.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug