Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenbouten in champignonsaus met amandelen

Kiprecepten

Kippenbouten in champignonsaus met amandelen

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk), zout, ½ tl cayennepeper, 45 g boter, ½ l blik champignonsoep, 2 dl water, 50 g geschaafde amandelen en 1 dl crème fraîche.

Bereiding

Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de inhoud van het blik met het water toe aan de kip en stoof dit ± 50 minuten. Rooster de amandelen heel licht in een droge koekenpan met anti aanbaklaag. Voeg de crème fraîche toe aan de pan en maak de saus op smaak af met peper. Bestrooi het geheel met de amandelen.

Tip

Vervang kippenbouten door kippenpoten (zonder rugstuk) en reken dan een bereidingstijd van ± 45 minuten.

Serveertip

Kip met gekookte worteltjes en gepofte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug