Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenbouten in romige champignonsaus

Kiprecepten

Kippenbouten in romige champignonsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenbouten (poten met rugstuk) of kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g roomboter of margarine, ½ l blik champignonsoep, 2 dl water, 1 doosje champignons, 2 eieren, 1 dl slagroom of Room Culinair, ½ tl cayennepeper en 50 g geschaafde amandelen.

Bereiding

Bestrooi de kip met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg na 15 minuten de inhoud van het blik, het water en de champignons in plakjes toe en sluit de pan. Stoof dit ± 60 minuten. Reken voor dit gerecht met kippenpoten op ± 50 minuten stooftijd. Klop de eieren los met de room, cayennepeper en een beetje warme saus. Voeg dit al roerende toe aan de pan en maak de saus op smaak af. Rooster de amandelen licht in een droge koekenpan en garneer hiermee het gerecht.

Serveertip

Lekker met gekookte spinazie en verse krieltjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug