Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenbouten - standaardrecept

Kiprecepten

Kippenbouten - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenbouten (kippenpoten met rugstuk), zout, peper en 45 g boter.

Bereiding

Bestrooi de kippenbouten met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel ± 50 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe en keer de kip regelmatig. Maak jus door water of tomatensap aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los.

Tip

Vraag de poelier naar gemarineerde kippenbouten.

Serveertip

Kippenbouten met gekookte peultjes en gebakken aardappelschijfjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug