Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenpoten – standaardrecept

Kiprecepten

Kippenpoten – standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper en 40 g boter.

Bereiding

Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende ± 40-45 minuten. Voeg zonodig een scheutje water of bouillon toe en keer de kip regelmatig. Maak jus door water of tomatensap aan het bakvet toe te voegen en roer de aanbaksels los.

Tip

Bestrooi kippenpoten met Italiaanse kruiden vóór de bereiding.

Barbecuetip: Kook of pocheer kippenpoten gedurende ± 20 minuten in een pan met een ruime hoeveelheid bouillon vóór het roosteren. Opdat de kip tijdens de barbecue ook gaar zal worden. Kip moet altijd gaar worden geserveerd.

Serveertip

Kippenpoten met gekookte spinazie en gepofte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug