Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenpoten in rode saus

Kiprecepten

Kippenpoten in rode saus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g boter, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 dl hotketchup, 2 el suiker, 3 el azijn of citroensap en 1 tl Worcestershiresauce.

Bereiding

Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de gehakte uien en de overige ingrediënten toe, sluit de pan en stoof het geheel ± 50 minuten.

Tip

Vervang de kippenpoten door een kip in vieren en reken dan een bereidingstijd van ± 60 minuten.

Serveertip

Kippenpoten met rode saus, gemengde salade en gekookte pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug