Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenpoten met peperroomsaus

Kiprecepten

Kippenpoten met peperroomsaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenpoten (zonder rugstuk), zout, peper, 40 g boter, 1 prei, 1 vleestomaat, 1 zakje peperroomsaus en 3 el slagroom.

Bereiding

Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de prei in ringen en de kleingesneden tomaat toe. Stoof dit ± 40 minuten. Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg deze toe aan de braadpan. Verwarm het geheel nog 10 minuten en voeg dan de room, zout en peper naar smaak toe.

Tip

Voeg een kleingesneden gele paprika toe bij het stoven.

Serveertip

Kippenpoten met peperroomsaus, gekookte sperzieboontjes, komkommersla en gekookte zilvervliesrijst.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug