Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenpoten met pepersaus en ananas

Kiprecepten

Kippenpoten met pepersaus en ananas

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

4 kippenpoten, 1 groene of rode peper, ¼ l blik ananas, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 el bloem, 100 g boter, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de kippenpoten met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kippenpoten rondom bruin. Voeg de kleingesneden peper, de ui en de knoflook toe. Sluit de pan en braad het geheel gedurende ongeveer 50 minuten. Vervolgens de uitgelekte ananas erbij en de bloem aanmaken met het sap. Bind de saus met de aangemengde bloem. Verwarm deze en maak het geheel op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg 4 el gewelde pruimen of rozijnen toe.

Serveertip

Spercieboontjes en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug