Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippenstoof met gekonfijte citroen & citroenolijven

Kiprecepten

Kippenstoof met gekonfijte citroen & citroenolijven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur Kippenstoof met gekonfijte citroen & citroenolijven

Ingrediënten

10 kippenpoten, 2 tl saffraan, 4 tenen knoflook fijngesneden, 8 banaansjalotten fijngesneden, 20 g verse gember in stukken gesneden, peper & zout, sap van 2 citroenen, 2 handjes bladpeterselie fijngesneden, schil van 6 ingemaakte gekonfijte citroenen in reepjes gesneden, 250 g groene citroenolijven, 3 Spaanse pepers zonder zaad, wat bloem, 4 el olijfolie, 750 ml witte wijn, ½ l kippenbouillon, 1 kg trostomaten gewassen en van de kroontjes ontdaan

Bereiding

1. Wrijf de poten in met peper & zout en bestuif ze lichtjes met bloem. Bak ze daarna in een koekenpan even aan.
2. Fruit de sjalot, Spaanse peper, knoflook, saffraan en gember in dezelfde koekenpan, met de kipresten er nog in.
3. Kook de tomaten en pureer ze met een staafmixer. Doe deze massa dan in een bolzeef en druk aan met een pollepel. Zo krijg je heerlijk verse tomatensaus. (Maar als je dat te veel tijd kost, kun je ook gewoon 2 blikjes gepelde tomaten gebruiken.)
4. Doe het mengsel samen met de kip, de kruiden en de sjalot in een zware braadpan en zet die nog even op een hoog vuur; blus het daarna af met witte wijn.
5. Voeg nu kippenbouillon, citroensap en de schil van de ingemaakte citroen toe. Laat het minimaal een uur op zacht vuur staan en doe dan de groene olijven erbij. Laat het geheel daarna nog 15 minuten verder sudderen.
6. Maak af met de versgesneden bladpeterselie.

Serveertip

Heerlijk met maïs, geblancheerde bosui en aardappelsalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug