Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippevleugels – standaardrecept friteuse

Kiprecepten

Kippevleugels – standaardrecept friteuse

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht, Lekkernij bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g kippevleugels en frituurvet.

Bereiding

Verwarm het frituurvet tot ongeveer 170ºC - tot de damp er juist vanaf komt - en frituur hierin de kippevleugels bruin en gaar (reken ± 10 minuten). Laat de kippevleugels uitlekken op keukenrolpapier alvorens ze te serveren.

Tip

Plaats aluminium roosterschalen op de barbecue en rooster hierin de kippevleugels bruin en gaar.

Serveertip

Kippevleugels met zigeuner- of pindasaus als borrelhapje.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug