Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippevleugels in paprikasaus

Kiprecepten

Kippevleugels in paprikasaus

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g kippevleugels, 1 el olie, 2 uien, 1 rode, groene en oranje paprika, 2 tl mosterd, frituurvet, 1 bekertje crème fraîche, 1 el sherry en peper.

Bereiding

Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de gehakte uien. Voeg de kleingesneden paprika's met de mosterd toe en verwarm dit gedurende 10 minuten. Frituur de kippevleugels volgens het standaardrecept. Voeg dan de crème fraîche en de sherry toe aan de pan en kook de saus iets in. Maak deze op smaak af met peper. Verwarm de kippevleugels nog even in de saus of serveer deze apart.

Tip

Bak de kippevleugels in de oven bruin en gaar.

Serveertip

Kippevleugels, paprikasaus, komkommersalade en gekookte pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug