Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kippevleugels standaardrecept braadpan

Kiprecepten

Kippevleugels standaardrecept braadpan

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g kippevleugels, kipkruiden, 35 g boter en 1 el olie.

Bereiding

Bestrooi de kippevleugels met kipkruiden. Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad de kippevleugels bruin en gaar gedurende ± 20 minuten. Voeg zonodig wat vocht toe en keer de kippevleugels regelmatig.

Tip

Vraag de poelier naar gemarineerde kippevleugels.

Serveertip

Kippevleugels met kerrie- of tomatensaus, salades en versgebakken broodjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug