Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipratatouille

Kiprecepten

Kipratatouille

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

500 g kipfilets, zout, peper, 3 el olijfolie, 2 uien, 1 groene, oranje en rode paprika, 1 kleine aubergine, 1 komkommer of courgette, 4 stengels bleekselderij, 2-3 teentjes knoflook, 2 vleestomaten of 4 tomaten, zout, peper en peterselie.

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de kleingesneden groenten, de uitgeperste teentjes knoflook en de tomaten in vieren toe en stoof het geheel gedurende ± 20 minuten. Maak het geheel op smaak af met zout en peper en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie.

Tip

Voeg 2 tl Worcestershiresauce toe.

Serveertip

Kipratatouille met gekookte rijst of pasta.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug