Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipsalade met avocado en ei

Kiprecepten

Kipsalade met avocado en ei

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

2 gerookte kipfilets, 2 avocados, ½ el citroensap, ½ tl mosterd, 1 tl suiker, 3 el notenolie, ¼ krop friséesla, ½ bakje sterrenkers of tuinkers en 2 hardgekookte eieren.

Bereiding

Neem de kip tijdig uit de koelkast en snijd deze in flinterdunne schijfjes. Halveer de avocado's en neem voorzichtig de pit en het vruchtvlees eruit. Meng het kleingesneden vruchtvlees direct met het citroensap, de mosterd, de suiker en 2 el olie om verkleuren tegen te gaan. Vul hiermee de avocadohelften. Verdeel de sla en de sterrenkers in een cirkel over 4 bordjes en plaats hierop de avocado's. Schik hierop de kip en garneer met ei in plakjes. Voeg op het laatst nog een beetje olie toe voor een fraaie glans.

Serveertip

Een heerlijk voorgerecht met een geurige witte wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug