Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipschnitzel à la viennoise

Kiprecepten

Kipschnitzel à la viennoise

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

3 kipfilets, 2 el citroensap, 4 el bloem, 4 el paneermeel, 2 eieren, 60 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Plet de filets tussen plastic folie of neem 4 ongepaneerde schnitzels. Leg deze in een diep bord en besprenkel deze met het citroensap gedurende ± 2 uur vóór de bereiding. Plaats het bord afgedekt in de koelkast. Klop de eieren los met zout en peper. Neem de kip uit de koelkast en haal deze door het losgeklopte ei en vervolgens door de bloem. Daarna weer door het ei en tenslotte door het paneermeel. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de kipschnitzels aan beide zijden lichtbruin en gaar. Reken ± 5 minuten aan iedere kant.

Tip

Lekker eenvoudig.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug