Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipschnitzel met pistachenootjes en sesamzaad

Kiprecepten

Kipschnitzel met pistachenootjes en sesamzaad

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten Kipschnitzel met pistachenootjes en sesamzaad

Ingrediënten

4 kipfilets, peper & zout, snufje cayennepeper, 1 ei, tarwebloem, 100 g grana pardano, 100 g broodkruim, 1 el sumak, 4 el sesamzaad geroosterd, zest en sap van 1 limoen, 80 g pistachenootjes fijngehakt, 6 el olijfolie

Bereiding

1. Wrijf de kipfilets in met peper & zout en de cayennepeper, en kluts de eieren los.
2. Meng de grana pardano, broodkruim, sumak, pistachenootjes, sesamzaadjes, cayennepeper en sap en zest van 1 limoen door elkaar.
3. Leg de filets in het losgeklopte ei en haal ze er vervolgens een voor een uit, om ze daarna om en om in de bloem te deppen.
4. Leg de bebloemde filets vervolgens weer in het losgeklopte ei en dan in het noten-kaas-broodkruimmengsel. Draai de filets dan om en druk het mengsel er stevig in.
5. Laat de koekenpan warm worden en doe de olijfolie erin. (Zet de pan niet op te hoog vuur, want dan branden de filets aan.) Bak dan rustig de filets om en om goudbruin.
6. Haal ze uit de pan als ze klaar zijn en leg ze op keukenpapier om het vet uit te laten lekken.

Serveertip

Lekker met een salade van geroosterde bospeen en venkel uit de oven, met eikenbladsla, bloedsinaasappel en granaatappel.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl = deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel
© KIP - Uitgeverij Becht - Claartje Lindhout

Bron: www.poelier.nl

Terug