Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Kipspaghettischotel

Kiprecepten

Kipspaghettischotel

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

500 g kipfilets, 2 el olijfolie, ½ potje pesto (basilicumsaus), 3 uien, 1 groene en rode paprika, 10 olijven, 1 dl rode wijn, 350 g spaghetti of spaghettini, zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding

Snijd de kipfilets in blokjes. Verhit de olie in een diepe pan met een dikke bodem en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de pesto, de gehakte uien, de kleingesneden paprika's, de gehalveerde en ontpitte olijven, de wijn toe en sluit de pan. Stoof dit gedurende 20 minuten. Kook de spaghetti gaar en voeg een scheutje olie toe aan het kookwater om het plakken tegen te gaan. Laat de spaghetti uitlekken en voeg dit toe aan de pan of serveer de spaghetti apart in een verwarmde schaal. Voeg zout en peper naar smaak toe en bestrooi het kipgerecht met de kaas.

Tip

Vervang kipfilets door ongepaneerde kalkoenschnitzels.

Serveertip

Kipspaghettischotel met tomaten/kaas/komkommersalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug