Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Maiskip met romige patésaus

Kiprecepten

Maiskip met romige patésaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 maiskip, peper, zout, 80 g boter, 100 g room- of wildpaté, ½ rode en ½ groene paprika, 4 el rode port, 1 bekertje slagroom.

Bereiding

Snijd de maiskip in vieren en bestrooi de delen met peper en zout. Verwarm de boter in een hapjespan en bak hierin de kip rondom bruin. Sluit de pan en braad het geheel gedurende 30 minuten. Voeg dan de paté, de paprika's in reepjes, de port en de slagroom toe en stoof dit nog 30 minuten.

Serveertip

Serveer de maiskip met de saus in een verwarmde serveerschaal.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug