Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Maïskip uit de Römertopf – eenpansgerecht

Kiprecepten

Maïskip uit de Römertopf – eenpansgerecht

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 maïskip, 600 g krieltjes, 1 kruidentablet voor ½ l bouillon, 1 teentje knoflook, 25 g boter, zout, peper, 2 tl tijm, 2½ dl droge witte wijn of sherry, ½ l blik champignons, 150 g verse roomkaas, allesbinder en seroendeng.

Bereiding

Zet de Römertopf 10 minuten onder ruim water. Kook de krieltjes in water met het kruidentablet gedurende ± 10 minuten en laat ze uitlekken. Wrijf de Römertopf in met de gehalveerde knoflook en schep hierin de krieltjes. Verdeel hierover de boter in klontjes. Snijd de kip in vieren en bestrooi de delen met zout, peper en de tijm. Leg de kip op de krieltjes en voeg de wijn en de uitgelekte champignons toe. Verdeel hierover de kaas. Sluit de Römertopf en plaats deze in een koude oven (220ºC - gasstand 5), gedurende 90 tot 100 minuten. Neem dan de deksel van de Römertopf en laat de kip nog 15 minuten bruinen. Bind het stoofvocht bij met allesbinder en bestrooi het gerecht met seroendeng.

Tip

Gebruik verse tijm en vervang de maïskip door vier kippenbouten.

Serveertip

Kip uit de Römertopf met gemengde witlofsalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug