Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Mini kiprollade – salade

Kiprecepten

Mini kiprollade – salade

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

1 mini kiprollade, 30 g boter en 1 el olie, 400 g ijsbergsla, 1 gele paprika, 4 verse pruimen, 1 appel, 1 peer, 2 el olijfolie, 3 el citroensap of azijn, zout, peper, cayennepeper en bieslook.

Bereiding

Verwarm de boter met de olie in een braadpan en bak hierin de rollade rondom bruin. Braad de rollade vervolgens gedurende 25-30 minuten. Laat de rollade even afkoelen alvorens het netje te verwijderen. Snijd de sla in dunne reepjes en schep dit in een kom. Voeg de kleingesneden paprika, de kleingesneden pruimen, appel en peer in stukjes toe en meng het geheel. Vermeng de olijfolie met het citroensap en maak dit op smaak met de kruiden. Voeg de dressing toe aan de sla en meng dit. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees in dunne plakjes. Leg de rollade op de salade en garneer met de fijngeknipte bieslook.

Tip

Vervang kiprollade door kipvleeswaren in blokjes of reepjes.

Serveertip

Kipsalade tijdens de barbecue met versgebakken stokbrood of croissants.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug