Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Mini kiprollade - standaardrecept

Kiprecepten

Mini kiprollade - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

Voor 2 personen: mini kiprollade en 30 g boter.

Bereiding

Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de rollade rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad de rollade gedurende 25-30 minuten, afhankelijk van de dikte en soort kippenvlees. Voeg zonodig wat vocht toe en keer de rollade regelmatig.

Tip

Laat de rollade even afkoelen alvorens het netje te verwijderen. Knip het netje voorzichtig los en verwijder dit. Snijd de rollade in plakjes.

Serveertip

Kiprollade met gekookte bietjes, appelcompote en gekookte aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug