Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Normandische gevulde kipfilet

Kiprecepten

Normandische gevulde kipfilet

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

4 kipfilets, 4 reepjes camembert, 4 plakjes spek, 4 kleine takjes rozemarijn, zout en peper naar smaak, 2 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 kwastje, 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang.

Snijd de kipfilets met een lang mes in en vul ze met de reepjes camembert en steek er een takje rozemarijn in. Smeer de kipfilets in met olijfolie en bestrooi ze naar smaak met peper en zout. Rol ze vervolgens in de plakjes spek. Grill ze op een matig hete barbecue in 6 tot 8 minuten per kant gaar.

Tip

Leg de reepjes camembert even in de vriezer voordat u de kipfilets gaat vullen, dit vult makkelijker.

Serveertip

Serveer er een heerlijke frisse salade bij met grote croutons. Wijntip: een droge witte Loire wijn.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug