Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Oma’s gegrilde halve haantje

Kiprecepten

Oma’s gegrilde halve haantje

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 haantje gehalveerd (vraag aan uw poelier) 1 uur voorgekookt op 80 graden, 1 tl zout, een snuf peper, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerrie poeder, 1 tl nootmuskaat, 1 tl suiker, 2 el zonnebloemolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 pan om de halve haantjes in voor te koken, 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang.

Meng alle ingrediënten en smeer de halve haantjes er royaal mee in. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Grill ze op een matig tot hete barbecue tot ze een knapperig korstje hebben.

Tip

Voeg 1 el citroenrasp en 1 el citroensap toe.

Serveertip

Serveer met een heerlijke koolsalade met walnootjes. Wijntip: een fruitige Chardonnay.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug