Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Oosterse kipkarbonades

Kiprecepten

Oosterse kipkarbonades

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

4 kipkarbonades, 4 el sojasaus, 4 el droge sherry, 2 tl knoflooksap, 1 tl geraspte verse gemberwortel, 3 el olie, 4 lente uien en 3 tl suiker.

Bereiding

Maak een marinade van de sojasaus, de sherry, de knoflook en de gember. Leg de kipkarbonades hierin en marineer deze ± 4 uur in de koelkast. Verhit de olie in een wok en bak hierin de uitgelekte kip rondom bruin - bewaar de marinade ! Voeg de kleingesneden uien, 4 el marinadevocht en de suiker toe en stoof dit gedurende ± 30 minuten.

Tip

Voeg 2 el gehakte gember toe aan het gerecht.

Serveertip

Kip met gekookte rijst en exotische fruitsalade.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug