Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Pikante Thaise kippenvleugeltjes op een spies

Kiprecepten

Pikante Thaise kippenvleugeltjes op een spies

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

16 kippenvleugeltjes, 2 dl zonnebloemolie, 4 teentjes knoflook geperst, 1 bosje bosui fijngesneden, 3 el verse koriander fijngehakt, 3 el verse limoensap, 1 el vers geraspte, gemberwortel, 1 tl suiker, 2 el rode Thaise currypasta.

Bereiding

Benodigdheden: 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang, 1 snijplank, 1 mengkom, 1 garde, 1 koksmes, 4 barbecuespiesen, 1 knoflookpers.

Verwarm de zonnebloemolie en voeg alle ingrediënten, behalve de kippenvleugels, toe en laat dit 20 minuten trekken. Koel vervolgens af. Leg de kippenvleugels in de afgekoelde marinade en laat ten minste een half uur staan. Hoe langer hoe lekkerder! Dep de kippenvleugels af met een keukenrol en spies ze. Trek ze een beetje uit, zodat ze sneller gaar zijn. Grill ze op een matig/hete barbecue in 15 tot 20 minuten tot ze mooi krokant zijn.

Tip

Marineer bij de kippenvleugels een paar grote garnalen en spies ze om en om.

Serveertip

Heerlijk met gebakken gele rijst en een zoetzure komkommersalade. Wijntip: heerlijk met een frisse droge Sauvignon Blanc.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug