Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Spaanse kipspiesen

Kiprecepten

Spaanse kipspiesen

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

600 gram kippendijen in blokjes, 150 gram chorizoworst in blokjes, 1 rode paprika, 1 tl paprikapoeder, 1 teentje knoflook geperst, snufje nootmuskaat, 1 el droge sherry, 1 tl suiker, 2 tl citroensap.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 mengkom, 1 pollepel, 4 spiesen, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.

Meng de sherry met de knoflook, citroensap, suiker, nootmuskaat en paprikapoeder doe daar de kipblokjes bij en laat minstens 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Spies om en om de kipblokjes, de chorizoworst en de paprika. Grill de spiesen op een hete barbecue in 8 tot 10 minuten gaar en serveer direct.

Tip

Spies er een hele champignon of een stuk rode ui bij.

Serveertip

Serveer er een mooie Spaanse witte bonenschotel bij. Wijntip: een heerlijke Spaanse rosé.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug