Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Sticky drumsticks

Kiprecepten

Sticky drumsticks

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

8 drumsticks 30 minuten zachtjes voorgekookt in bouillon, 4 el stroop, 3 tl gemberpoeder, 2 tl sambal, 2 tl koekkruiden, 2 tl barbecuekruiden.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 kwastje, 1 mengkom, 1 pollepel, 1 barbecuetang, 1 barbecue heet.

Verwarm de stroop en voeg daar alle specerijen aan toe, leg de drumsticks op de stroop en bedek ze royaal met de stroop en laat minimaal een uur staan, hoe langer hoe lekkerder. Haal de stroop er voorzichtig af en leg de drumsticks op een matig tot hete barbecue en bestrijk ze regelmatig met de stroop tot ze mooi gekarameliseerd zijn.

Tip

Voeg Chinese 5 spices toe voor een Chinese smaak.

Serveertip

Serveer de sticky drumsticks met versgebakken frietjes. Wijntip: een frisse Zuid Afrikaanse Sauvignon blanc.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug