Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Tournedos met ham en kaas

Kiprecepten

Tournedos met ham en kaas

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

kip-, kalkoen- of parelhoenfilets, 50 g kalkoenham, 50 g geraspte oude kaas, geblancheerd preiblad (voorgekookt), keukendraad of cocktailprikkers, zout en peper.

Bereiding

Plet de filets tussen plasticfolie of vraag dat aan Uw poelier. Snijd de ham in reepjes en meng deze met de kaas. Vul de filets hiermee en vouw ze dicht. Omwikkel met de preibladeren en bind dit vast met keukendraad. Bestrooi de tournedos met zout en peper. Bak ze op een tafelgrill of bakplaat of houtskoolvuur goudbruin en gaar. Of in de koekenpan: Verwarm een klontje roomboter of margarine met een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de tournedos aan beide zijden bruin en gaar. De juiste baktijd is afhankelijk van het soort vlees en de dikte.

Tip

Vervang de ham en kaas door roquefort.

U kunt ook voor kant-en-klare tournedos of cordon bleus bij de vakspecialist terecht.

Serveertip

Heerlijk met gemengde groenten, verse asperges en een gepofte aardappel.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug