Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Turkse kippenpoten
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
4 kippenpoten 1 uur op 80 graden voorgegaard, 2 tl zout, 1 tl kaneelpoeder, 1 el gehakt korianderblad, 1 el gehakte verse muntblaadjes, 1 tl fijngehakte Spaanse peper, 2 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroensap, 2 tl komijnpoeder.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 garde, 1 mengkom, 1 pan om de kip in voor te garen, 1 barbecue matig tot heet.
Meng alle ingrediënten en smeer de kippenpoten er royaal mee in. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Grill de kippenpoten op een matig tot hete barbecue tot ze een knapperig korstje hebben.
Tip
Voeg 2 tl raz al hanout toe voor een kruidig karakter.
Serveertip
Serveer met Turkse rijst met doperwten, maïs en broccoli. Wijntip: Een lekkere droge witte Viognier.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl