Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Kiprecepten > Turkse kippenpoten

Kiprecepten

Turkse kippenpoten

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 kippenpoten 1 uur op 80 graden voorgegaard, 2 tl zout, 1 tl kaneelpoeder, 1 el gehakt korianderblad, 1 el gehakte verse muntblaadjes, 1 tl fijngehakte Spaanse peper, 2 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2 tl knoflookpoeder, 2 tl citroensap, 2 tl komijnpoeder.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 garde, 1 mengkom, 1 pan om de kip in voor te garen, 1 barbecue matig tot heet.

Meng alle ingrediënten en smeer de kippenpoten er royaal mee in. Laat ze minimaal 1 uur marineren, hoe langer hoe lekkerder. Grill de kippenpoten op een matig tot hete barbecue tot ze een knapperig korstje hebben.

Tip

Voeg 2 tl raz al hanout toe voor een kruidig karakter.

Serveertip

Serveer met Turkse rijst met doperwten, maïs en broccoli. Wijntip: Een lekkere droge witte Viognier.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug