Recepten bouillon-ragout
Meer Recepten bouillon-ragout
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Kippensaus met peper
Hoofdgerecht bereidingstijd 0-10 minutenIngrediënten
5 dl kippenbouillon, 1 el groene peperkorrels of 10 gekneusde peperkorrels, 1 prei, 1 tl kerrie, 1 tl suiker, 50 g bloem, 50 g boter of margarine, scheutje room, zout en peper.
Bereiding
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden prei met de kerrie. Voeg de bloem toe en roer alles dooreen. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje, in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de peper en de room toe en maak de saus op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg kleingesneden champignons toe en bestrooi en geheel met fijngeknipte peterselie.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl