Recepten bouillon-ragout

Wildbouillon met ei

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

2 eieren, 6 dl wildbouillon, peper, 1 el gehakte tuinkruiden en zout.

Bereiding

Klop de eieren los met 2 el koude bouillon en grof gemalen peper. Verwarm de overige bouillon in een pan. Giet de eieren door een zeef in de hete bouillon en laat ze stollen. Garneer met de kruiden. Schep warme bouillon in ovenvaste soepkommen. Bedek de bovenkant met een plakje (ontdooid) bladerdeeg en vouw deze goed om de rand. Prik er met een vork gaatjes in en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Zet de soepkommen in de oven onder de grill voor een goudbruine kleur.

Tip

Lekker gezond!

Serveertip

Lekker met versgebakken broodjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug