Recepten bouillon-ragout
Meer Recepten bouillon-ragout
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wildbouillon met ei
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
2 eieren, 6 dl wildbouillon, peper, 1 el gehakte tuinkruiden en zout.
Bereiding
Klop de eieren los met 2 el koude bouillon en grof gemalen peper. Verwarm de overige bouillon in een pan. Giet de eieren door een zeef in de hete bouillon en laat ze stollen. Garneer met de kruiden. Schep warme bouillon in ovenvaste soepkommen. Bedek de bovenkant met een plakje (ontdooid) bladerdeeg en vouw deze goed om de rand. Prik er met een vork gaatjes in en bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Zet de soepkommen in de oven onder de grill voor een goudbruine kleur.
Tip
Lekker gezond!
Serveertip
Lekker met versgebakken broodjes.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl