Recepten bouillon-ragout
Meer Recepten bouillon-ragout
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Wildbouillon
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
1½ kg wildbotten, 1½ l water, 2 uien, 1 plak knolselderij, ½ winterwortel, ½ prei, 4 jeneverbessen, ½ tl cayennepeper, 6 gekneusde peperkorrels, 25 g boter of margarine en zout.
Bereiding
Vraag de poelier om (verkleinde) wildbotten. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin het wild rondom bruin. Voeg de kleingesneden groenten toe en fruit deze mee. Vervolgens het water en de kruiden erbij en breng het geheel aan de kook. Schuim de bouillon af en laat dit gedurende 3 uur trekken op een lage stand. Zeef de bouillon en haal het vlees van de botjes. Maak de bouillon op smaak af met zout en peper.
Tip
Voeg een scheutje madeira toe.
Serveertip
Wildbouillon met stokbrood en kruidenboter of soepstengels.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl