Recepten bouillon-ragout

Wildbouillon

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

1½ kg wildbotten, 1½ l water, 2 uien, 1 plak knolselderij, ½ winterwortel, ½ prei, 4 jeneverbessen, ½ tl cayennepeper, 6 gekneusde peperkorrels, 25 g boter of margarine en zout.

Bereiding

Vraag de poelier om (verkleinde) wildbotten. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin het wild rondom bruin. Voeg de kleingesneden groenten toe en fruit deze mee. Vervolgens het water en de kruiden erbij en breng het geheel aan de kook. Schuim de bouillon af en laat dit gedurende 3 uur trekken op een lage stand. Zeef de bouillon en haal het vlees van de botjes. Maak de bouillon op smaak af met zout en peper.

Tip

Voeg een scheutje madeira toe.

Serveertip

Wildbouillon met stokbrood en kruidenboter of soepstengels.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug