Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.

Recepten duif

In dit overzicht vind u alle recepten duif. Deze recepten duif zijn zorgvuldig samengesteld met de poeliers in Nederland.


Er werden 26 recepten gevonden in de categorie recepten duif.

Bouillon van wilde duif met gekonfijte duivenboutjes

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 1 uur
1 duif in delen gesneden (vraag aan de wildspecialist) houd de bouten en filets apart, 1 wortel geschild en in stukjes gesneden, 1 ui gesnipperd, 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden, ½ venkelknol in stukjes gesneden, 1 teen knoflook, 6 jeneverbessen, 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagelen, 2 el olijfolie, ½ el zout, 1 tl peper, 1 glaasje Madeira, 2 l water. Voor het konfijten en bakken van de filets en boutjes: 500 g ganzenvet.

Duif met Madeirasaus

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 wilde duiven, 2 dl Madeira, 150 g gemengd gehakt, 1 ui, 1 tl tijm, 1 el bloem, 80 g boter of margarine, zout en peper.

Duif met Rieslingsaus

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 wilde duiven, 4 dl Riesling wijn, 3 el rode bessengelei, 2 dl room, 2 tl laurierpoeder, 2 tl tijm, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Duif met rode port

Recepten duif
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 21-30 minuten
4 wilde duiven, 4 el rode port, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Duif met zuurkool

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
2 wilde duiven, 600 g zuurkool, 200 g mager rook- of katenspek, 1½ dl witte wijn, 75 g boter of margarine, milde paprikapoeder, zout en peper.

Duiffilets standaardrecept

Recepten duif
Snel klaar
4 duiffilets, zout, peper, 30 g boter en 1 dl slagroom.

Duivenborst met meloen en kiwi

Recepten duif
Voor- of tussengerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 wilde duivenborsten, ½ l blik meloenbolletjes, ½ l blik kiwischijfjes of verse kiwi, 1 dl slagroom, 2 el kiwi likeur, 4 el aardappelmeel, 1 el zwarte peper, 40 g boter of margarine, zout en peper.

Gekonfijte tamme duivenboutjes

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
8 tamme duivenboutjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 kg ganzenvet.

Gekonfijte tamme duivenboutjes op zijn Italiaans

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
8 tamme duivenboutjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 1 tl oregano, 1 tl salie, 4 teentjes knoflook geperst, 2 laurierblaadjes, ongeveer 1 l olijfolie.

Gevulde duif (oven)

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 wilde duiven, 250 g champignons, 200 g mager spek, 2 sjalotten, 1 el Worcestershiresauce, 2 tl bonekruid, 1½ tl nootmuskaat, 100 g boter of margarine, zout en peper.

Gevulde duif met zuidvruchten

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 tamme duiven, 1 ui, 100 g gewelde pruimen, 1 el gehakte gember, 1 tl kaneel, tijm, zout, peper, 60 g boter en 1 dl vruchtensap.

Heel gebraden Chinese tamme duif

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 hele duiven, 1 el Chinese 5 kruidenmengsel (bij de toko), 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zout, 4 tl suiker, 1 el citroensap, 5 el zonnebloemolie, 4 plakken vetspek.

Heel gebraden tamme duif

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 hele duiven, 4 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm, 8 jeneverbessen, 4 laurierblaadjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 4 el zonnebloemolie, 4 plakken vetspek.

Hele gestoofde tamme duif uit de pan

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
4 hele panklare duiven, 4 el olijfolie, 1 ui gesnipperd, 3 hele tenen knoflook, 1 stengel bleekselderij, 3 laurierblaadjes, 1 wortel geschild en in stukken gesneden, 5 groene olijven, 5 zwarte olijven, 2 tl rozemarijn, 2 tl oregano, 4 portobello champignons in grove stukken gesneden, 150 g gerookte spekblokjes, 1 tl peper, 1 tl zout, 1 glas rode wijn (apart houden).

Pikant gekonfijte tamme duivenboutjes

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: meer dan 2 uur
8 tamme duivenboutjes, 1 tl zout, 1 tl peper, 1 tl sambal, 1 tl suiker, 1 tl citroensap, 4 teentjes knoflook geperst, 2 serehstengels, ongeveer 1 l zonnebloemolie.

Salade met duiffilet en een honing portsaus

Recepten duif
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 duiffilets, 1 tl rozemarijn, 2 el zonnebloemolie, 1 el roomboter, 1 glas port, 2 dl gevogeltefond, 1 el kastanjehoning, ½ rode ui in ringen gesneden, 1 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 1 el fijngesneden peterselie, 1 el geroosterde walnoten, 1 zakje luxe gemengde sla, 3 el olijfolie, 2 tl sinaasappelsap, rasp van 1 sinaasappel, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Salade met duiffilet en een jus van eendenlever

Recepten duif
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 duiffilets, 80 g eendenleverpaté, 1 tl tijm, 1 teen knoflook gepeld, 2 el zonnebloemolie, 1 el roomboter, 2 dl gevogeltefond, 1 glas rode wijn (Bordeaux), 1 stukje sinaasappelschil, 1 el klaverhoning, 16 groene asperges gekookt en afgekoeld, 100 g zeer fijngesneden witte kool, 100 g zuurkool, 1 bosje waterkers, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte basilicum, 4 el vinaigrette, zeezout naar smaak en pepermelange naar smaak.

Salade met duiffilet en pata negra

Recepten duif
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 duiffilets, 8 plakken pata negra of serranoham, 1 tl tijm, 1 teen knoflook gepeld, 2 el zonnebloemolie, 1 el roomboter, 4 el gekookte grote witte bonen, 4 el tomaten ontpit en in blokjes gesneden, ½ el fijngehakte peterselie, ½ el fijngehakte basilicum, 4 el sherry vinaigrette, zeezout met smaak, pepermelange naar smaak.

Salade met duiffilet met een krokant jasje op Japanse wijze

Recepten duif
Lunchgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
8 duiffilets, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 8 el panko (Japans broodkruim te koop bij de toko), 1 dl zonnebloemolie, 2 eiwitten losgeklopt, 1 dl Japanse sojasaus, ½ dl citroensap, ½ dl sake (Japanse rijstwijn), 1 tl geraspte gember, 2 el mirin (Japanse rijstwijn), 1 el kastanjehoning, 1 stengels lente ui, 1 bakje taugé, ½ wortel fijn geraspt, 100 g zeer fijngesneden groene kool, zeezout naar smaak, pepermelange naar smaak.

Spaanse soep van wilde duif

Recepten duif
Voor- of tussengerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 31-60 minuten
1 wilde duif in delen (filets apart uit snijden), 2 tenen knoflook, 1 wortel, 3 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 klein potje witte bonen, 1 ons spekblokjes, 1 ui gesnipperd, 1 tl rode peper, snufje saffraan, 2 tl paprikapoeder (liefst gerookt), 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1 glas witte wijn, ½ glas sherry, 2 el olijfolie, 1½ liter gevogeltebouillon, mooie croutons van een half stokbrood.

Tamme duivenborstfilet met frambozensaus

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
8 tamme duivenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl kippenbouillon, ½ glas rode wijn, 1 el frambozenconfituur eventueel verse of diepvries frambozen, 2 tl olijfolie.

Tamme duivenborstfilet met gebakken paddenstoelen

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 11-20 minuten
8 tamme duivenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 bakje bospaddenstoelen melange, 1 sjalotje gesnipperd, 1 el spekblokjes, 2 tl olijfolie.

Vleesduif/tamme duif - standaardrecept

Recepten duif
Hoofdgerecht
Culinaire capriolen
Tijd: 21-30 minuten
4 tamme duiven, zout, peper, 60 g boter en 1 dl sherry of bouillon.

Wilde duiffilets met Cumberlandsaus

Recepten duif
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 wilde duiffilets, 1 flesje of potje Cumberlandsaus, sap van 1 sinaasappel, ½ el citroensap, 30 g boter of margarine en wildkruiden.

Wilde duiffilets met krokante korst

Recepten duif
Hoofdgerecht
Snel klaar
Tijd: 0-10 minuten
4 wilde duiffilets, 35 g boter of margarine, 1 tl olie, paprikapoeder, zout en peper.
Terug 12Volgende

Andere categorieën

Anders, Kalkoenrecepten, Kiprecepten, Recepten bouillon-ragout, Recepten eend, Recepten fazant, Recepten gans, Recepten haas, Recepten hert, Recepten konijn, Recepten kwartel, Recepten met ei, Recepten parelhoen, Recepten patrijs, Recepten ree, Recepten snip, Recepten struisvogel, Wild zwijn recepten