Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten duif > Tamme duivenborstfilet met frambozensaus

Recepten duif

Tamme duivenborstfilet met frambozensaus

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

8 tamme duivenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, 1 dl kippenbouillon, ½ glas rode wijn, 1 el frambozenconfituur eventueel verse of diepvries frambozen, 2 tl olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.

Zet de voorverwarmde koekenpan met de olijfolie op een hoog vuur en laat goed heet worden. Leg de duivenborstfilets in de pan en bak ze in 3 minuten om en om. Draai het vuur op halve stand en bak beide zijden elk nog 2 minuten. Peper en zout de borstfilets om en om en dek af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Blus het braadvocht af met de rode wijn, de kippenbouillon en voeg de frambozenconfituur toe. Kook het geheel tot de helft in.

Tip

Bestrooi de duivenborstfilets een paar uur van te voren met tijm.

Serveertip

Serveer er een stamppotje van witlof met gebakken spekblokjes bij.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug