Recepten duif
Meer Recepten duif
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Vleesduif/tamme duif - standaardrecept
Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
4 tamme duiven, zout, peper, 60 g boter en 1 dl sherry of bouillon.
Bereiding
Bestrooi de duiven met zout en peper. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de duiven rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende ± 25 minuten. Voeg zonodig een scheutje vocht toe en keer de duiven regelmatig. Neem de duiven uit de pan en houd ze warm. Voeg de sherry toe aan de pan en roer de aanbaksels los.
Tip
Bestrooi de duiven met gemengde kruiden.
Serveertip
Duif met zuurkool, compote en gekookte aardappelen.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl