Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Barbecue marinade voor wilde eend, houtduif en gans

Recepten eend

Barbecue marinade voor wilde eend, houtduif en gans

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uur

Ingrediënten

Voor circa 12 borstfilets of 6 filets van gans: ½ l zonnebloemolie, sap van 1 sinaasappel, 2 teentjes knoflook, 10 peperkorrels, 10 jeneverbessen, 1 blad laurier, 1 takje tijm, 1 takje rozemarijn, 2 stuks steranijs, 1 sjalot gesnipperd, 1 tl grof zeezout.

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en draai er een dunne puree van. Smeer de filets hier mee in en laat ze drie uur rusten. Leg ze vervolgens op de barbecue en schroei ze om en om snel dicht. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze een kwartier rusten.

Serveertip

Serveren met bijvoorbeeld een rijke ratatouille en een koele rosé.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug