Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Geflambeerde tamme eendenborstfilets

Recepten eend

Geflambeerde tamme eendenborstfilets

Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

2 tamme eendenborstfilets, 4 el cognac, 4 perziken of abrikozen, maizena, 50 g boter of margarine, zout en peper.

Bereiding

Bestrooi de tamme eendenfilets met zout en peper. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de tamme eendenfilets aan de beide zijden (2 x 7 minuten). Voeg de ontpitte vruchten in schijfjes op het laatst toe. Neem de filets en de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Bind het vocht met aangemengde maizena, verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek dit aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal.

Tip

Flambeer nooit onder een werkende afzuigkap.

Serveertip

Broccoli, stoofperen en gebakken aardappelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug