Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Gegrilde Franse eendenbout
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uurIngrediënten
4 eendenboutjes (cuisse de canard of cuisse de canettes), 1 el zout, 1 tl grof gemalen peper, 3 tl rozemarijn, 2 teentjes knoflook geperst, 1 el olijfolie.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.
Smeer de eendenbouten in met alle ingrediënten en laat minstens één uur staan, maar het lekkerste resultaat krijgt u ze als u dit een dag van te voren doet. Grill de eendenbouten op de barbecue, eerst op de hete kant tot dat ze mooi knapperig zijn in 7 tot 8 minuten per kant. Laat ze vervolgens op een matig hete kant van de barbecue om en om nog 8 minuten doorgaren.
Tip
Probeer het ook eens met Italiaanse of Provençaalse kruiden.
Serveertip
Serveer met een knapperige Caesar salade. Wijntip: een mooie rode Cahor, eventueel licht gekoeld.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)
Bron: www.poelier.nl