Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Gegrilde Franse eendenbout

Recepten eend

Gegrilde Franse eendenbout

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

4 eendenboutjes (cuisse de canard of cuisse de canettes), 1 el zout, 1 tl grof gemalen peper, 3 tl rozemarijn, 2 teentjes knoflook geperst, 1 el olijfolie.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 mengkom, 1 barbecuetang, 1 barbecue matig tot heet.

Smeer de eendenbouten in met alle ingrediënten en laat minstens één uur staan, maar het lekkerste resultaat krijgt u ze als u dit een dag van te voren doet. Grill de eendenbouten op de barbecue, eerst op de hete kant tot dat ze mooi knapperig zijn in 7 tot 8 minuten per kant. Laat ze vervolgens op een matig hete kant van de barbecue om en om nog 8 minuten doorgaren.

Tip

Probeer het ook eens met Italiaanse of Provençaalse kruiden.

Serveertip

Serveer met een knapperige Caesar salade. Wijntip: een mooie rode Cahor, eventueel licht gekoeld.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug