Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Gevulde wilde eend

Recepten eend

Gevulde wilde eend

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 wilde eend, 100 g Pruneaux (voorgewelde pruimen), 1½ dl rode wijn, 1 zachtzure appel, 2 el citroensap, 2 tl kaneel of speculaaskruiden, bloem, paprikapoeder, 2 el olie, zout en peper.

Bereiding

Vul de eend met een mengsel van de verkleinde Pruneaux, de appel in stukjes, het citroensap en de kaneel. Bestrijk de buitenkant met een mengsel van paprikapoeder, de olie, zout en peper en prik gaatjes in het vel. Leg de eend in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende ± 10 minuten. Giet de wijn in de schaal en zet de oven op 120ºC, gedurende ± 60 minuten (afhankelijk van leeftijd). Bedruip de eend regelmatig met het braadvocht. Neem de eend na de braadtijd uit de oven en maak jus door water toe te voegen aan het braadvocht. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip

Voeg gehakte noten toe aan de vulling en 1-2 dl sinaasappelsap aan het braadvocht.

Serveertip

Gevulde wilde eend met sperzieboontjes, sla en een mengsel van kastanje- en aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug