Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Heel gebraden wilde eend

Recepten eend

Heel gebraden wilde eend

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

2 hele eenden, 4 takjes rozemarijn, 4 takjes tijm, 8 jeneverbessen, 4 laurierblaadjes, 2 tl zout, 1 tl peper, 4 el zonnebloemolie, 4 plakken vetspek.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 steelpannetje, 1 vleesvork, 1 schuimspaan, 1 braadslede, 1 oven voorverwarmd op 175 graden.

Peper en zout de eenden van binnen en buiten. Maak in de braadslede 2 plekjes met de rozemarijn, tijm, jeneverbessen en laurier. Leg op elk plek een eend. Verhit in een steelpan de olie en giet deze vervolgens over de eend. Leg op elke eend een goed plak vetspek. Plaats de braadslede met de eenden 10 minuten in een hete oven, daarna ongeveer 40 minuten op 125ºC graden. Bedruip ze elke 10 minuten met de braadjus. Haal 10 minuten voor het eind van de braadtijd het spekvet van de eenden af voor een mooie korst. Laat ze voor het opdienen nog 10 minuten rusten.

Tip

Leg er 10 minuten voor het einde van de braadtijd 1 ons kippenlever rondom.

Serveertip

Lekker met stoofpeertjes.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug