Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   recepten > Recepten eend > Hele tamme eend uit de oven

Recepten eend

Hele tamme eend uit de oven

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 hele tamme eend, 100 g roomboter, 2 el zonnebloemolie, 3 tl zout, 1 tl peper, 2 tl rozemarijn, 100 g knolselderij in grove blokjes, 100 g pompoen in grove stukken, 3 laurierblaadjes, 4 tenen knoflook geperst, 1 ui gesnipperd.

Bereiding

Benodigdheden: 1 braadpan, 1 oven voorverwarmd op 160°C, 1 snijplank, 1 vleesvork, 1 koksmes, 1 sauslepel

Bestrooi de eend royaal, van binnen en buiten, met peper, zout en rozemarijn. Verhit de braadpan en smelt de boter met de zonnebloemolie. Plaats de eend in de braadpan. Bak de eend rustig om en om tot hij er mooi uit ziet. Haal de eend uit de pan en bak in het braadvocht de ui, knoflook, pompoen en knolselderij. Leg de eend er bovenop, sluit het geheel af met de deksel en zet 1 uur en 30 minuten in de oven. Bedruip de eend af en toe met het braadvocht. Haal 10 minuten voor het eind van de braadtijd de deksel van de pan en laat de eend lekker kleuren.

Tip

Maak bitterballetjes van de leftovers.

Serveertip

Lekker met apart gebakken paddenstoelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug