Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Salade met eendenham en bramen

Recepten eend

Salade met eendenham en bramen

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

300 g tamme eendenham dun gesneden, 100 g verse bramen, 8 cherrytomaatjes gehalveerd, 2 takjes dille, ¼ bosje kervel, 3 takjes platte peterselie, 1 tl tijm, 1 el rode wijnazijn, 2 el olijfolie, ¼ rode ui in ringen gesneden, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje gemengde sla.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 schaal, 1 el, 4 borden.

Hak de kruiden, behalve de tijm, grof. Doe ze in een schaal en meng ze door elkaar samen met de sla. Breng het mengsel op smaak met de rode wijnazijn en olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel de eendenham over de borden. Maak een bolletje van het slamengsel en leg dit op de eendenham. Verdeel de bramen en cherrytomaatjes over de borden en bestrooi de borden met de tijm en de rode uienringen.

Tip

Meng wat augurkjes door het mengsel.

Serveertip

Lekker met een toast van noten vijgenbrood.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug