Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Salade met eendenham, kersen, groene olijven en geitenkaas

Recepten eend

Salade met eendenham, kersen, groene olijven en geitenkaas

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

300 g tamme eendenham dun gesneden, 100 g verse kersen ontpit, 100 g groene olijven zonder pit, 100 g geitenkaas in blokjes, ½ komkommer, 1 tomaat in plakjes gesneden, 1 tl tijm, 2 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje veldsla.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 schaal, 1 el, 4 borden.

Snij de komkommer in dobbelsteentjes. Hak vervolgens de groene olijven fijn, doe ze samen met de komkommer in een schaal en meng er de tijm goed door. Snij de kersen in vieren en voeg ze toe aan het mengsel. Snij vervolgens de tomaat in plakjes en zet deze apart. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en druppel de olijfolie eroverheen. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de eendenham over de borden. Leg daar de tomatenplakjes op, gevolgd door het kersenmengsel. Verdeel de geitenkaas vervolgens over de borden en bestrooi ze met de veldsla.

Tip

Meng wat kappertjes door het mengsel.

Serveertip

Heerlijk met een vers Turks brood met gezouten boter.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug