Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Salade met eendenham, kersen, groene olijven en geitenkaas
Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minutenIngrediënten
300 g tamme eendenham dun gesneden, 100 g verse kersen ontpit, 100 g groene olijven zonder pit, 100 g geitenkaas in blokjes, ½ komkommer, 1 tomaat in plakjes gesneden, 1 tl tijm, 2 el olijfolie, peper naar smaak, zout naar smaak, 1 klein zakje veldsla.
Bereiding
Benodigdheden: 1 snijplank, 1 koksmes, 1 schaal, 1 el, 4 borden.
Snij de komkommer in dobbelsteentjes. Hak vervolgens de groene olijven fijn, doe ze samen met de komkommer in een schaal en meng er de tijm goed door. Snij de kersen in vieren en voeg ze toe aan het mengsel. Snij vervolgens de tomaat in plakjes en zet deze apart. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en druppel de olijfolie eroverheen. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de eendenham over de borden. Leg daar de tomatenplakjes op, gevolgd door het kersenmengsel. Verdeel de geitenkaas vervolgens over de borden en bestrooi ze met de veldsla.
Tip
Meng wat kappertjes door het mengsel.
Serveertip
Heerlijk met een vers Turks brood met gezouten boter.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl