Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Salade van couscous met wilde eendenboutjes

Recepten eend

Salade van couscous met wilde eendenboutjes

Lunchgerecht, Voor- of tussengerecht, Hoofdgerecht bereidingstijd 21-30 minuten

Ingrediënten

16 eendenboutjes, 1 tl zeezout, 1 knoflookteen geperst, 1 tl râs al hânout (Noord Afrikaanse all spice), 1 tl harissa (Tunesische piment), snufje suiker, 1 fles zonnebloemolie, 350 g couscous bereid volgens de gebruiksaanwijzing en afgekoeld, 1 courgette, 1 zakje tutti frutti geweekt en gekookt, 1 el fijngesneden sjalot, 2 stengels lente ui fijn gesneden, 2 el zwarte olijven, 2 el fijngesneden muntblaadjes, 2 el fijngesneden koriander, 3 el olijfolie, 2 tl citroensap, zeezout naar smaal, pepermelange naar smaak.

Bereiding

Benodigdheden: 1 snijplank, 1 hapjespan, 1 grillpan, 1 koksmes, 1 tl, 1 el, 1 thermometer, 2 schalen, 4 borden.

Leg de eendenbouten in een schaal, smeer ze royaal in met de harissa, de râs al hânout, het zout, de suiker en de knoflook. Laat ze enkele uren afgedekt in de koelkast staan. Leg de boutjes in de hapjespan, giet de zonnebloemolie over de boutjes tot ze goed onder de olie staan. Zet de pan op het fornuis laat de olie op matige vuur tot 80 graden komen, controleer dit met de thermometer. Houd de temperatuur op 80 graden voor ongeveer 90 -120 minuten. Het vlees mag net niet van het bot vallen. Haal de bouten vervolgens uit de olie en houd ze warm. (Gooi de olie niet weg, gekoeld kun je de olie voor konfijten of bakken en braden nog drie keer gebruiken.) Snij de courgette in mooie plakken en grill ze in een hete grillpan tot ze een mooi ruitjespatroon hebben. Laat ze afkoelen en zet ze koud. Zeef de tutti frutti en doe ze in een royale schaal. Voeg er de sjalot, olijven, munt, koriander, lente ui, olijfolie, citroensap en couscous aan toe en schep om. Breng op smaak met zeezout en peper. Schep op elk bord een mooie hoeveelheid couscoussalade en verdeel de eendenboutjes over de borden en garneer met de gegrilde courgette.

Tip

Ook heerlijk met biologische kippenbouten.

Serveertip

Bestrooi met geroosterde amandelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

Bron: www.poelier.nl

Terug