Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Spaanse eendenborstfilet chorizo spiesjes

Recepten eend

Spaanse eendenborstfilet chorizo spiesjes

Hoofdgerecht bereidingstijd 31-60 minuten

Ingrediënten

3 tamme eendenborstfilets, 8 stukjes chorizoworst van 4 cm, 4 kleine rode uien, geblancheerd en afgekoeld, 1 el olijfolie, 1 tl Provençaalse kruiden, 1 tl paprikapoeder, 3 teentjes knoflook geperst, 4 barbecuespiesen.

Bereiding

Benodigdheden: 1 barbecue matig tot heet, 1 barbecuetang, 1 snijplank, 1 mengkom, 1 garde, 1 koksmes, 4 metalen barbecuespiesen, 1 knoflookpers.

Snijd de eendenborstfilet overdwars in 4 stukken. Meng vervolgens de olie met de Provençaalse kruiden, paprikapoeder en knoflook en laat de eendenborstfilet ten minste 30 minuten marineren. Hoe langer hoe lekkerder! Doe om en om een stuk eend en de chorizo aan de barbecuespies en sluit af met de rode ui. Grill op een matige tot hete barbecue 7 tot 9 minuten tot ze mooi bruin zijn. Deze filets mogen van binnen nog rosé zijn.

Tip

Je kunt de spies luxer maken door er ook reebiefstuk van gelijke grootte aan toe te voegen.

Serveertip

Serveer met een heerlijke Spaanse witte bonensalade. Wijntip: een mooie Spaanse rode Tempranillo wijn, eventueel licht gekoeld.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bron: www.poelier.nl

Terug