Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eend à l Orange

Recepten eend

Tamme eend à l Orange

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 tamme eend, 3 dl sinaasappelsap, 3 sinaasappelen, 4 el sinaasappellikeur, zout en peper.

Bereiding

Bereid de eend volgens het standaardrecept in de oven. Bedruip na 30 minuten met het sinaasappelsap. Snijd de sinaasappelschillen (zonder wit) in reepjes, blancheer deze in kokend water gedurende ± 3 minuten en laat ze uitlekken. Verdeel het sinaasappel vruchtvlees in partjes. Voeg deze na 60 minuten braadtijd met de likeur toe aan de eend. Garneer de eend met de sinaasappelschillen.

Tip

Prik gaatjes in de eend vóór de bereiding in de oven. Gebruik Grand Marnier of Abricot Brandy.

Serveertip

Eend met gekookte bloemkool en gekookte aardappelen bestrooid met geschaafde amandelen.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug