Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eend met zuurkool

Recepten eend

Tamme eend met zuurkool

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 tamme eend, zout, peper, 40 g boter, 600 g zuurkool, ½ l blik ananasstukjes, 150 g gewelde pruimen, 3 dl droge witte wijn, 2 dl slagroom en peper.

Bereiding

Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of gebruik een houten satéprikker. Bestrooi de binnenkant met zout en peper. Verwarm de boter in een diepe pan en bak hierin de eend rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 30 minuten. Neem de eend uit de pan en houd deze warm. Leg de zuurkool onder in de pan, daarop de uitgelekte ananas, de pruimen, de wijn en de eend. Stoof het geheel gedurende 60 minuten. Voeg de room toe aan de pan en maak het gerecht op smaak af met peper.

Tip

Wel de pruimen in ananassap. Ontdooi een diepvrieseend gedurende 10 uur in de koelkast boven een lekbak. Dep de eend droog met keukenrolpapier vóór het braden.

Serveertip

Eend met zuurkool, tutti frutti en gegratineerde aardappelpuree.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug