Poelier.nl is een initiatief van
NBPW, brancheorganisatie
van ambachtelijke pluimvee
en wildbedrijven.
home  >   Recepten > Recepten eend > Tamme eend - standaardrecept

Recepten eend

Tamme eend - standaardrecept

Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 1 uur

Ingrediënten

1 pekingeend (1500-1800 g), zout, peper en paprikapoeder.

Bereiding

Tamme eend of Pekingeend is één van de pijlers van de Chinese keuken. De eenden worden in Nederland gehouden op zandgronden rond de voormalige Zuiderzee. De pekingeend wordt in het geheel en in delen aangeboden als eendenfilets, eendenbouten en eendenrollades.

Prik gaatjes in het vel van de eend met een scherpe vleespen of een houten satéprikker. Bestrooi de binnenkant met zout, peper en paprikapoeder. Leg de eend op een rooster boven een braadslede of ovenschaal midden in een voorverwarmde oven (175ºC), gedurende 15 minuten, daarna 70 minuten op 125ºC. Als er helder vleessap uit de eend komt, is deze gaar.

Tip

Bestrijk de eend met een mengsel van 3 delen honing en 1 deel sojasaus kort voordat de oventijd is verstreken voor een knapperige buitenkant.

Serveertip

Eend met gekookte worteltjes/doperwten, sla en gebakken patates frites.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)

Bron: www.poelier.nl

Terug