Recepten eend
Meer Recepten eend
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Tamme eendenborstfilet met morillesaus
Hoofdgerecht bereidingstijd meer dan 2 uurIngrediënten
4 tamme eendenborstfilets, ½ tl zout, ½ tl peper, ½ dl kippenbouillon, ½ glas rode wijn, 2 el gedroogde morilles, 1 glas cognac, 1 dl room.
Bereiding
Benodigdheden: 1 koekenpan, 1 snijplank, 1 koksmes, 1 vleesvork, 1 kleine garde, aluminiumfolie.
Week de morilles enkele uren in de cognac. Snij op de vetkant van de eendenborstfilets een ruitpatroon in het vet. Zet een voorverwarmde koekenpan op een hoog vuur en laat deze goed heet worden. Leg de filets op de vetkant in de pan en bak ze even stevig aan, je ziet het vet uit de filets komen. Draai na 1 minuut het vuur op halve stand en bak de filets 3 minuten door. Draai de filets om en braad ze 3 minuten door. Draai de filets vervolgens weer naar de vetkant en braad ze nog 4 minuten door. Peper en zout de filets om en om, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Blus het braadvocht af met de rode wijn, de kippenbouillon en voeg er de cognac met morilles aan toe en kook het geheel tot de helft in. Voeg de room toe en kook nog even in. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Tip
Bestrooi de tamme eendenborstfilets een paar uur van te voren met tijm voor extra smaak.
Serveertip
Serveer er een stamppotje van aardappels en knolselderij bij.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW
Bron: www.poelier.nl